Hella Gutmann Solutions: Βραβείο καινοτοµίας CLEPA 2023 «Ψηφιακό και Πράσινο»
Το βραβείο καινοτοµίας που εγκαινιάστηκε από την CLEPA (Ευρωπαϊκή Ένωση Προµηθευτών Αυτοκινήτων) απονέµεται κάθε χρόνο για εξαιρετικά επιτεύγµατα στον τοµέα της έρευνας και της ανάπτυξης για την κινητικότητα του αύριο. Στο επίκεντρο του όγδοου διεθνούς διαγωνισµού οι θεµατικές ενότητες ήταν «Digital» και «Green». Μια κριτική επιτροπή περίπου 30 ατόµων επέλεξε τους κορυφαίους καινοτόµους του 2023 σε αυτές τις δύο κατηγορίες και τα αποτελέσµατα ανακοινώθηκαν στις Βρυξέλλες.
Η Hella Gutmann Solutions κέρδισε το βραβείο κορυφαίας καινοτοµίας για την ανάπτυξη της «Αυτόµατης διάγνωσης». Οι διεθνείς κριτές από επιστηµονικά, βιοµηχανικά και ερευνητικά κέντρα εντυπωσιάστηκαν από την πρωτοποριακή ανάπτυξη της λειτουργίας «Αυτόµατη διάγνωση» που εφαρµόστηκε πρόσφατα στο λογισµικό διάγνωσης mega macs.
Η Hella Gutmann Solutions κατόρθωσε να αυτοµατοποιήσει µια από τις πιο κοινές δραστηριότητες στα συνεργεία αυτοκινήτων: τη διάγνωση σφαλµάτων, µε τη βοήθεια της τεχνητής νοηµοσύνης και της τεχνολογίας Big Data. Με την πρώτη στον κόσµο αυτοµατοποίηση της διάγνωσης σε αυτήν τη µορφή, η συνολική αποτελεσµατικότητα µιας επισκευής αυτοκινήτου µπορεί να αυξηθεί σηµαντικά.
«Το βραβείο καινοτοµίας CLEPA είναι µεγάλη τιµή για την Hella Gutmann Solutions και είµαστε περήφανοι που µπορούµε να παρέχουµε µια µικρή συµβολή στη διασφάλιση του µέλλοντος των ανεξάρτητων συνεργείων µε αυτήν την καινοτοµία. Προβλέπουµε ότι η αυτόµατη διάγνωση θα γίνει σύντοµα ένα βασικό στοιχείο της καθηµερινότητας των συνεργείων. Οι πρώτες αναφορές από ευρωπαϊκά συνεργεία επιβεβαιώνουν µια επίσπευση της διάγνωσης κατά 25 % περίπου καθώς και ακριβέστερες παραγγελίες ανταλλακτικών, ανέφερε ο Jörg Schlä-fke, CSO στην Hella Gutmann Solu-tions, ο οποίος παρέλαβε το φηµισµένο βραβείο.
Η λειτουργία «Αυτόµατη διάγνωση» ειναι διαθέσιµη χωρίς επιπλέον κόστος σε συνεργεία που χρησιµοποιούν µία τρέχουσα συσκευή διάγνωσης της Hella Gutmann Solutions. Συνδυάζει την τεχνογνωσία και τα δεδοµένα από 30 χρόνια εµπειρίας στη διάγνωση συστηµάτων σε αυτοκίνητα µε την τεχνητή νοηµοσύνη (AI). Εάν επιλεγεί η αυτόµατη λειτουργία, µια ολόκληρη αλυσίδα διεργασιών εκτελείται αυτόµατα σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Προσδιορίζεται ο αριθµός αναγνώρισης οχήµατος (VIN), διαβάζονται τα αποθηκευµένα σφάλµατα και αξιολογείται η συνάφειά τους, συγκρίνονται οι πραγµατικές και οι ονοµαστικές τιµές στις παραµέτρους του συστήµατος και εξετάζονται περίπου δύο δισεκατοµµύρια εγγραφές ήδη εκτελεσµένων περιπτώσεων διάγνωσης.
Η αυτοµατοποιηµένη διαδικασία ολοκληρώνεται µε τον περιορισµό της αιτίας του σφάλµατος σε ένα συγκεκριµένο εξάρτηµα. Υπεύθυνος για την επαλήθευση της εντοπισµένης αιτίας και τη διεξαγωγή της επισκευής, παραµένει ο άνθρωπος.